Bach Bloesem Remedies voor dieren

Oorsprong

Deze 100% natuurlijke remedies zijn gemaakt van aftreksels uit bloemen van planten, bomen en struiken en geconserveerd met brandy.
Ze zijn in de jaren dertig ontdekt en ontwikkeld door de Engelse arts dr. Edward Bach (1886-1936).
Hij zag ziekten als symptomen van emotionele storingen en ontdekte dat, als je de emotionele storingen aanpakt, de lichamelijke klachten ook verdwijnen.

afbeelding Dr. Edward Bach

“So Long as our Souls and personalities are in harmony all is joy, peace, happiness and health.”
-Dr. Edward Bach-

 

Werking van de remedies

Bach Bloesem bestaat uit 38 remedies welke veilig en onschadelijk zijn en geen bijwerkingen hebben.

Ze hebben een positieve werking op emoties en gemoedstoestanden en zijn verdeeld in deze 7 groepen:

 • angst
 • onzekerheid
 • onvoldoende interesse in het hier en nu
 • eenzaamheid
 • overgevoeligheid
 • moedeloosheid en wanhoop
 • overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Gedragsproblemen en angst bij dieren wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door stress, spanning of een traumatische ervaring.
De Bach Bloesem remedies helpen op milde wijze bij het corrigeren en verminderen van deze negatieve emoties en brengt het dier weer in balans.

Bach Bloesem Remedies op maat

Elk dier is uniek en verdient persoonlijke aandacht met een speciaal samengestelde remedie.

Voorbeeld:
Bij de behandeling van een dier met angst voor geluiden, geeft men niet aan elk dier dezelfde remedie. Er wordt gekeken naar de uiting van angst (emoties), hoe de angst is ontstaan en naar de historie en het karakter van het betreffende dier.

Toedienen van Bach Bloesem Remedies

Door de vloeibare vorm zijn de remedies makkelijk toe te dienen en kunt u het als volgt verwerken:

 • in het drinkwater
 • door het eten
 • op een koekje of snoepje wat ze graag eten
 • op hun neus of pootjes zodat ze het zelf op kunnen slikken
 • tussen de oren of op de slapen zodat het door de huid opgenomen kan worden

Het vormt een prima ondersteuning naast de andere werkwijzen en kan zonder bezwaar naast reguliere of andere natuurgeneesmiddelen gegeven worden.

Praktijkervaring:

Na de intake met de eigenaar van een Siamese poes met huidallergie en angst voor mensen en soortgenoten ben ik als volgt te werk gegaan. Om een juiste behandelmethode te kunnen vaststellen was het eerst noodzakelijk haar goed te observeren. Ik besloot een Reiki afstandsbehandeling (gefocust op emotie) in de ruimte te geven waar de poes haar bevond. Ze accepteerde de Reiki. Direct contact was geen optie i.v.m. de angst.
Naast het geven van deze behandelingen heb ik ter ondersteuning een voor haar persoonlijke Bach Bloesem remedie samengesteld, rekening houdende met de angst.

Na vier Reiki sessies + de Bach Bloesem Remedie kon er een duidelijke verandering worden waargenomen door de eigenaar. Ze begon meer uit haar schulp te kruipen, begon wat te spelen, zat beter in haar vel en hoefde al een tijdje geen extra vitaminen meer te slikken. Bij het laatste bezoek kwam de poes vanuit haarzelf naar mij toelopen om even contact te maken en heb haar kunnen zien spelen. Dit vond ik een prachtige afsluiting van een behandelperiode.

Voorafgaand aan de behandelingen is de eigenaar bij de dierenarts geweest.